maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmat

Lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmat ovat varmasti monelle tuttuja vähintäänkin lentokenttien mainoksista. Hotelleista poiketen lentoyhtiöt muodostavat eri alliansseja. Esimerkiksi Suomalaisille tuttu Finnair kuuluu Oneworld lentoyhtiöallianssiin. Jos satut lentämään British Airwaysin koneilla voit ohjata kertyneet lentopisteet Finnairin bonusohjelmaan. Luonnollisesti homma toimii myös toiseenkin suuntaan.

Muita merkittävä lentoyhtiöalliansseja on Star Alliance ja SkyTeam. Jokaisesta allianssista kannattaa valita aina yksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelma mihin keskittää lentopisteet. Parhainta tietysti olisi jos lentäisi aina vain yhden lentoyhtiöallianssin sisällä, mutta luulen sen olevan vähän matkustavalle hankalaa. Lentoyhtiöt kattavat eri alueita ja lentotarjoukset vaihtelevat paljon. Kannattaa aina muistaa säästömielessä kokonaiskuva ja ihmisillä on myös erilaiset tarpeet matkojen suhteen. Toinen arvostaa mukavuutta ja toinen taas hintaa. Sopivassa näitä voi yhdistää.

Oneworld
Star Alliance
SkyTeam

Lisäksi on olemassa kanta-asiakasohjelmia mitkä ovat riippumattomia lentoyhtiöalliansseista. Esimerkiksi Norwegianilla on oma kanta-asiakasohjelma. Air Balticilla taas voi kerätä pins pisteitä.

Yleensä kannattaa valita jokaisesta allianssista se millä eniten lentää. Suomalaisille luonnollinen valinta on Finnairin kanta-asiakasohjelma. Myös Finnairin lentopisteiden ohjaaminen British Airwaysin tai American Airlinesin kanta-asiakasohjelmiin voi olla kannattava idea. Etenkin jos lentää yhtiöiden koneilla paljon tai AA:n tapauksessa Yhdysvaltojen sisällä. Lentopisteitä voi käyttää mm. ilmaisiin lentoihin, korotuksiin, lahjakortteihin ym. Kannattaa myös tutkia mahdollisuuksia kerätä lentopisteitä lisää muilla tavoilla esim. luottokortilla tai ostoksista stockmanista.

Ylivoimaisesti parhain itselleni on ollut norwegianin kanta-asiakasohjelma. Pisteitä on helppo kerätä norwegianin luottokortilla esim. bensaostoksista. Lisäksi pisteitä on helppo käyttää suoraan vähennyksenä lentolipun hintaan. Itse lentämällä on vähän tullut pisteitä kerättyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti