keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Miksi sijoitan?

Hyvä kysymys. Aloitin sijoittamisen vähän sattumalta kahdeksan vuotta sitten. Kesätöistä jäi yli sen verran paljon rahaa, että tuli sitten mietitty josko ne sijoittaisi johonkin. Aikaisemmin olin säästänyt lähinnä tilille ja yleensä joku isompi ostos mielessä. Säästötilit eivät isoja tuottoja tarjonneet ja en kokenut tarvitsevani rahoja lähivuosina. Sijoittaminen pidempi jänteisesti tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta. Olisin voinnut aikaisemminkin aloittaa ja turhaan kuvittelin, että aloittamiseen tarvitsee isohkoja summia. Loppujen lopuksi alkuun pääsee mitättömällä 10€ panostuksellakin.


Vuodet ovat vierineet ja olen silloin tällöin vaihtelevasti sijoitellut lisää. Välillä sijoitukset ovat paikoillaan junnanneet, mutta trendi on ollut nouseva. En koe sijoittamisen/säästämisen olevan mitenkään elämäntapaa hallitsevaa tai raskasta. Alkuinnostuksen jälkeen olen pyrkinyt pitämään sen helppona, enkä kovin usein katsele edes miten osakkeet tai rahastot ovat käyttäytyneet. En erityisemmin koe mistään materiaalisesta tai muusta elämyksestä luopuneeni. Olen pystynyt toteuttamaan kaikki toiveeni. Usein on vain jäännyt ylimääräistä rahaa minkä olen kokenut fiksuksi sijoittaa. Elämäntapani on aina ollut melko säästäväistä ja en ole ikinä ollut mitenkään erityisen tuhlaileva. Rahaa on jäännyt melko helposti menojen jälkeen yli aina jonkin verran. Suosin melko paljon kierrätystä ja sekin osaltaan vähentänyt menoja.


Itselläni ei sen kummemmin ole mitään tavoitteita sijoittamisessa ollut, kuten eläkkeelle jääminen aikaisemmin tai muuta. Olen määritellyt, että jos 100 000€ saavuttaisin. Lähinnä koen, että saan lisää vapautta ja turvaa tulevaisuudelle.

2 kommenttia:

  1. Hei, mielenkiintoinen blogi! Ps. Lisäsin sinut blogrolliini =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Blogini nyt ei niin paljon keskity sijoittamiseen, koska parhaimmillaan se on erittäin tylsää (omasta mielestäni). Tylsistä asioista nyt ei kukaan halua lukea ;)

      Poista