sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Ubuntu

Vanhan kannettavan tuuletin alkoi pitämään kovaa räminää ja päätin hankkia tämän noin 13 vuotta vanhan tietokoneen tilalle uudemman. Ostin 80€:lla käytetyn koneen tilalle. Tällä kertaa päätin asentaa siihen kokeilumielessä Linux Ubuntun. Aiemmassa koneessani oli Ubuntusta johdettu kevyempi versio Lubuntu. Nyt kun myllyssä oli enempi tehoja pyörisi Ubuntu sujuvasti ja vaihtelun vuoksi voisi sitä kokeilla. 

Sopivasti huhtikuussa 2020 oli Ubuntusta tullut edellinen pitkäaikaisesti tuettu versio 20.04 Focal Fossa. Ei edes tarvinnut ladata sitä netistä USB-tikulle, vaan lainasin lähikirjastosta sen DVD-muodossa. Onneksi korona aikana varaus ja noutopalvelu toimi kirjastossa.

Lyhyen käytön perusteella on tullut muutamia asioita huomattua. Gnome pohjainen työpöytäympäristö ei ole erityisesti mieleeni ja ehkä sen tulevaisuudessa vaihdan toiseen. Ennestään Linux maailmasta on tullut tutuksi, että aina on joku pieni ongelma mikä pitää ratkaista. Tällä kertaa ongelmia oli hieman hiiren kanssa. Onneksi netistä löytyy helposti ohjeita.

1 kommentti: