lauantai 18. huhtikuuta 2020

Mietteitä vallitsevasta tilanteesta

Viime viikkoina on kieltämättä eletty vauhdikkaita ja jännittäviä hetkiä talouden, kuin monien henkilökohtaisen elämän kannalta.

Osakemarkkinoilla on tapahtunut ryminällä ja varmasti monien mielialat vaihdelleet informaatioähkyn edessä. Tuleeko maailmanloppu vai selvitäänkö tästä. Lyhyt shokki nopealla nousulla vai pitkä lama tuhansine konkursseineen. Itselläni sijoitussalkusta nyt noin viidesosa on ollut käteistä ja monesti olen miettinyt mitä tehdä silloin, kun rytisee. Olen noudattanut suunnitelmaani. Ensin ostetaan vähän isommin 1-2 kuukautta, jos on lyhyempi pudotus. Sen jälkeen ostetaan lisää tasaisemmin pidemmän ajan 4-6 kuukautta. Tämän jälkeen mennään vielä sijoitussalkun ulkopuoliseen reserveihin, jos muu elämäntilanne sallii sen. Vielä on työpaikka, mutta varmasti omalla alallakin alkaa näkymää, jos tulee pidempi taantuma.

Sijoitusrintamalla on myös paljon tullut uusia mahdollisuuksia. Olen myynnyt pienempiä rönsyjä pois ja vaihtanut laiskempia hevosia uusiin, jotka toivottavasti tulevaisuudessa laukkaavat nopeammin ylöspäin.

Hauskana asiana vielä, että vuoden vaihteen jälkeen pääsin vihdoin 100 000€ tavoitteeseeni. Tosin siitä hetkestä ei kauaa ehtinyt nauttia. Aika sitten miettiä olisiko jokin seuraava tavoite. Numeraaliset tavoitteet ehkä ovat vähän niin ja näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti