torstai 26. joulukuuta 2019

Icon

Icon on viime aikoina ollut pyörteessä ja monien juonen käänteiden jälkeen hakeutumassa konkurssiin. Itse sijoitin jokunen vuosi sitten minimisumman 1000€ yhteen varhaisista hankkeista ja näyttää siltä, että rahoja ei takaisin tule. Alaskirjasin omassa kirjanpidossa arvon nollaksi. Jonkin verran julkisuudessa ollut vakuutteluja, että jotain ehkä jotain tulisi. Se positiivinen yllätys, jos jotain joskus tulee takaisin.

Iconin markkinointi oli melko agressiivista viime talvena ja itselle tuli paljon yhteenottoja lisäsijoituksista. Oli jotenkin sellainen kutina jo silloin ettei tästä hyvä heilu. Lähinnä se herätti ihmetystä ettei moni hanke ollut edennyt, mutta uusia tuli koko ajan. Rakennusalalla on kuitenkin ollut hyvä suhdanne viime vuodet.

Mitä tästä voi oppia? Riskienhallinnan osalta itselläni on ollut tavoite etten vaihtoehtoisiin sijoita, kuin 5% sijoitussalkusta. Siten vain pieni osa omaisuudesta on riskisemmissä jutuissa. Olen kyllä viime aikoina sijoittanut hyvin vähän tälläisiin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Osaltaan se johtunut, että vastaan tullut paljon huonoa viestiä, eikä aikakaan riitä perehtymään tarpeeksi. Lisäksi oma 5% riskirajani tullut vastaan. Jatkossa olen vielä entistä tarkempi ja kriittisempi tälläisten sijoitusten suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti